dissabte, 8 d’abril del 2017

FAMÍLIA DE VENT

Pertanyen a la família de vent els instruments que necessiten aire perquè puguen sonar. Per tant, els instruments de vent s’han de bufar! Estan formats per un o diversos tubs, com més llarg i gros és el tub, més greu és el seu so. Existeixen dos grups, segons el material del qual estan construïts.
Per una banda, tenim els instruments de vent de fusta, que estan construïts de fusta. Poden tindre diferents tipus d’embocadura. Són la flauta travessera, el clarinet, l’oboé, el fagot i el saxòfon.
Però s’ha de tindre en compte que hi ha dues excepcions que actualment estan fets de metall, com la flauta -que antigament van ser totes de fusta- i el saxòfon -que és més modern i té una embocadura molt pareguda a la del clarinet-.

Per l’altra banda, tenim els instruments de vent metall, que estan construïts d’aquest material. Tots tenen una embocadura de broquet i una gran campana. Aquests són la trompeta -que és el més agut-, la trompa -amb forma de caragol-, el trombó -que té una vara- i la tuba -que és molt gran i greu-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada