dijous, 6 d’abril del 2017

LES TIC A L'AULA

Les TIC a l’aula de primària són un mitjà de les noves metodologies pedagògiques, que fomenta la personalització del procés d’ensenyament, el treball cooperatiu i la creativitat. A més, n’hi ha més raons per la utilització de les TIC en l’educació:

-Desperten interés i motiven als alumnes. Suposen ferramentes atractives i, moltes vegades, components lúdics. La motivació és fonamental en l’aprenentatge.

-Permeten l’accés a molts recursos educatius. Els alumnes poden arribar a tot tipus d’informació i de materials didàctics digitals que enriqueixen el procés d’ensenyament-aprenentatge.

-Desenvolupen la iniciativa. Les respostes dels aparells donen l’oportunitat de prendre decisions.

-Milloren la comunicació entre professorat i alumnat, així com la col·laboració entre companys. Els canals de comunicació que ofereix internet (correu electrònic, xats, blogs, etc.) faciliten el contacte i es poden compartir treballs i activitats.

-Permeten un alt grau d’interdisciplinarietat. L’ordinador i l’accés a internet permeten realitzar el tractament d’una informació molt gran i variada, la qual cosa facilita l’aprenentatge.

-Desenvolupen habilitats de recerca i selecció d’informació. La gran quantitat d’informació disponible a internet exigeix tècniques de localització i selecció necessàries. També afavoreix l’autoaprenentatge i l’autonomia personal.

-Proporcionen poderosos instruments per a processar la informació: escriure, calcular, fer presentacions, etc.

-Faciliten l’alfabetització informàtica i audiovisual. Creen noves experiències i aprenentatges.

-Milloren les habilitats d’expressió i creativitat. Es desenvolupa l’expressió escrita, gràfica i audiovisual gràcies a ferramentes com a editors de text o editors gràfics.

-Permeten visualitzar i simular diferents fenòmens. Els alumnes poden experimentar amb els recursos interactius i comprendre millor els continguts que s’estan treballant.

-Ajuden a l’educació especial. L’ordinador i molts perifèrics adaptats posen a disposició millors avantatges i faciliten la comunicació i l’accés a la informació.


Palomar Sánchez, M. J. (2009). Ventajas e inconvenientes de las TIC en la docencia. 
http://www.csi-csif.es/andalucia/modules/mod_ense/revista/pdf/Numero_25/MARIA_JOSE_PALOMAR_SANCHEZ01.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada