dimarts, 11 d’abril del 2017

L'ORQUESTRA SIMFÒNICA

Resultado de imagen de ORQUESTRA
L’orquestra simfònica és una gran agrupació. Està formada per les tres famílies d’instruments, que tenen la seua ubicació en l'orquestra. El grup de la corda -que principalment són instruments de corda fregada- se situa en primera línia, perquè sonen més suaus. El vent se situa a continuació de la corda; davant el vent de fusta i darrere el vent de metall. La percussió és l’últim grup i se situa al fons de l’orquestra. En la imatge, la corda fregada apareix de color roig; el vent, de color blau; i la percussió, de color verd. Els instruments de corda polsada es representen de color taronja.

És necessari que sempre hi haja un director per a dirigir i coordinar tots els instruments. És a dir, s'encarrega d'indicar el moment de les entrades dels diferents instruments, marcar la velocitat de les obres musicals i indicar com han de tocar. Sempre porta en la mà una vareta anomenada batuta.
Com és una agrupació de gran envergadura, s’utilitza per a la interpretació de composicions de gran format, escrites amb una quantitat molt gran d’instruments, i per tant, molt riques en sonoritat.

(Imatge orquestra: “Diagram modern symphonyo orquestra-es.svg” per Wikimulmertier, sota llicència CC BY-SA. Disponible en Commons Wikimedia.org)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada